Satelliet

In een vorig leven maakte de Satelliet onderdeel uit van het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank. Bij de herontwikkeling zou deze iconische ronde toren worden gesloopt. RE:BORN heeft het gekocht met als doel de transitie naar een circulaire economie te versnellen en waardevernietiging van materialen tegen te gaan.

In totaal is 8.000 m2 gebouw in elementen gedemonteerd en met elektrische boten vervoerd naar een circulaire hub. Het doel is om met deze materialen elders in de stad een tweede leven te geven volgens het RE:BORN DNA. Hiervoor komen diverse locaties in aanmerking, maar uiteindelijk zal de Satelliet weer landen en een maatschappelijke betekenis krijgen.

Hiermee besparen we circa 60% CO2-uitstoot. Daarnaast is het de bedoeling dat we ook dit gebouw energieneutraal opleveren. Bovendien willen we dit Amsterdamse icoon een herkenbare, maar frisse en nieuwe uitstraling geven.

Dankzij de functievrije constructie van de toren kunnen we het door de tijd heen op verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld voor wonen, werken en zorg.