Walden

In 2018 stuitten we op een verouderd, identiteitsloos kantoorgebouw in het geliefde Zeeheldenkwartier in Den Haag. Dit gebouw, dat vroeger dienstdeed als ambassade en kantoor voor de gemeente Den Haag, was toe aan een nieuwe levensfase.

Wat ooit verwaarloosd vastgoed was, is nu een impuls voor de hele wijk. Het gebouw zelf kreeg een nieuwe identiteit en vormt nu een harmonieuze overgang tussen moderne en klassieke bouwstijlen.

Door hergebruik van het bestaande casco is de CO2-uitstoot met ongeveer 40% verminderd. Walden is inmiddels ‘all electric’, en omgetoverd van energielabel C naar A+++. Kortom, een vrijwel energieneutraal gebouw, mede dankzij de energieopwekking door PVT-panelen.

Bovendien is de kantoorbestemming uitgebreid met zowel een logiesbestemming als een woonbestemming. Dat betekent dat in de toekomst de appartementen omgezet kunnen worden in reguliere woningen, en dat biedt maximale flexibiliteit. De 30 appartementen worden geëxploiteerd door Bizstay. Het gebouw is bij ons in eigen belegging.